Katarina Hansson (S): ”Har vi gjort fel ska vi lära av det”

Uppdaterad
Publicerad

Nyheten om att hundratals ton batteriavfall grävts ner på en åker i Kumla har väckt reaktioner. Flera tittare har hört av sig och menar att kommunen bär ett ansvar eftersom man inte tagit grannars oro på allvar. Enligt kommunstyrelsens ordförande i Kumla, Katarina Hansson (S), ska man nu undersöka vad som hänt.

Av sekretesskäl får Kumla kommun i dagsläget inte uttala sig så mycket kring den uppmärksammade batteriskandalen. Men Katarina Hansson (S) säger till SVT Nyheter Örebro att hon är bestört över vad som har hänt.

– Jag förstår att människor är oroliga när det kommer fram att något sådant här har hänt. Vi jobbar hela tiden för en bättre miljö för våra barn och sedan kommer några och utnyttjar mark på det här sättet. Det är bestörtande, säger hon.

Batteriskandalen

Så agerar kommunen vidare

Kommunstyrelsens ordförande har nu bett ansvarig förvaltning att ta fram en tidslinje för när saker har inträffat och när klagomål kommit in från allmänheten.

– Det är för att få en bild av vad som hänt, när vi agerade och borde agerat. Är det så att vi gjort fel så ska vi lära av det och göra det bättre.

Enligt Katarina Hansson pågår just nu ett intensivt arbete på miljöenheten om hur man ska jobba framåt. I framtiden hoppas hon också kunna kommunicera mer ut till allmänheten

– Så fort  vi får mer information och kan prata om det så kommer vi att gå ut med information. Allt har ju inte gått att kommunicera ut eftersom det råder sekretess i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Batteriskandalen

Mer i ämnet