Nerikes kattklubb ordnade stor kattutställning i Örebro. Foto: Andreas Ericson/SVT

Katten vilken misse – stor utställning i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Nerikes kattklubb fyller 50 år och firar som sig bör med en stor kattutställning. Till söndagen var nästan 400 katter anmälda och flera av deltagarna hade rest långt för att komma till utställningen.

– Jag kommer från Norge och är här med tre av mina katter, säger Björn.

Under helgen har Örebro fyllts av kattälskare från när och fjärran. I de små burarna inne i Conventum väntade katterna på sin tur att visas upp och bli bedömda.

Domaren Petra Snajdrova från Tjeckien antecknar sina omdömen. Foto: Andreas Ericson/SVT

– Jag har med mig en Maine coon, en ocicat och en bengal, säger Björn som har rest från Norge bara för att vara med på utställningen.

Hur länge har du hållit på med kattutställningar?

– I två år. Det är trevligt att träffa andra kattintresserade människor även om jag är ganska färsk i sammanhanget.

Björn visar stolt upp sin Maine Coon som fick titeln Supreme. Det bästa en kastrerad hane kan bli. Foto: Andreas Ericson/SVT

En höjdpunkt för Björn var när hans Maine Coon under utställningen blev utsedd till supreme. Det är den högsta titeln som en kastrerad hankatt kan få.

– Han var kastrerad när vi köpte honom annars hade många gärna avlat på honom. Han är väldigt fin, säger Björn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.