Kenneth Nilsson, kommunstyrelsens ordförande i Örebro (S).

Kenneth Nilsson (S) om Ernkrans: ”Matilda kommer att tillföra mycket”

Publicerad

Kenneth Nilsson (S), kommunalråd i Örebro, är mycket nöjd över Matilda Ernkrans ministerutnämning:
– Att Matildas erfarenheter kommer in i utbildningsdepartementet är väldigt viktigt. Det kittlar i magen, säger han.

Kenneth Nilsson säger sig inte vara särskilt förvånad över partikamratens utnämning till minister för högre utbildning och forskning.

– Nej, Matilda har en lång och djup politisk erfarenhet, som är svårslagen inte bara i länet utan även på riksplanet. Hon har haft ledaransvar i riksdagen, leder ett partidistrikt och har dessutom fördjupat sig i utbildningsfrågor. Ur statsministersynpunkt är hon ett logiskt val, säger Kenneth Nilsson.

– För vår region är det dessutom utmärkt med en person som står upp för de nya universitetens roll. Hon blir en minister från ett län som har ett stort behov av att stärka sin utbildningstradition, och att det perspektivet kommer in i utbildningsdepartementet är väldigt viktigt, fortsätter han.

Kittlar i magen

Han betonar också hur viktig vuxenutbildningen redan är och kommer att vara för hela landet.

– Det kittlar i magen att tänka på att Matilda kommer att spela en så stor roll för en så viktig nyckelfråga, det vill säga den framtida kompetensförsörjningen. Hon kommer att stå i nationellt fokus i så många avseenden.

– Att hon dessutom är en så utpräglad samarbetspolitiker gör inte saken sämre. Hon är ödmjuk både gentemot partikamrater och motståndare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer