Foto: SVT

Kiese Thelins moderklubb jublar åt EM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Isaac Kiese Thelins framgångssaga fortsätter. Sverige vann straffdramat mot Portugal och blev guldmedaljörer – med örebroaren i spetsen.

Ett historiskt mästerskapsguld för svensk fotboll. Lägg därtill att örebroaren Isaac Kiese Thelin var högst bidragande. När den andra svenska straffen skulle slås var det Kiese Thelin som stegade fram.

Från elva meter var det ingen tvekan, och bollen satt hårt i nättaket. Och hemma i Örebro satt moderklubben Karlslund och jublade.

U21-EM 2015

– Då var jag nervös, för hans skull. Men Isaac fixar ju allting, så det var bara att glädjas, säger Leif Wahman, ordförande i Karlslund.

I år, under ett derby mellan Karlslund och Rynninge, var Kiese Thelin senast och hälsade på där allt började. I halvtidsvilan under matchen lämnade han över en signerad matchtröja till klubben.

”Pratas om Isaac”

– Det pratas om Isaac i föreningen hela tiden kan man säga. Han betyder väldigt mycket för att de unga grabbarna kan se att det är möjligt. Det är möjligt att med hård träning, idoghet och fötterna på jorden att nå dessa framgångar, säger Wahman.

Vid 17-tiden kommer det svenska U21-landslaget att tas emot av dem svenska fansen i Kungsträdgården i Stockholm. Och i laget finns även en annan örebroare som blivit guldmedaljör, nämligen ÖSK-målvakten Jacob Rinne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

U21-EM 2015

Mer i ämnet