Foto: Johannes Weckström /SVT

Kif-kaptenen nära sluta – smärtan för stor

Uppdaterad
Publicerad

Kif Örebros lagkapten Elin Magnusson överväger att sluta efter hela 17 år i klubben. ”Jag känner mig som en medioker version av mig själv”, säger 33-åringen.

Sedan tidigare är det klart att tränaren Rickard Nilsson på söndagen gör sin sista allsvenska match med Kif Örebro innan han slutar som tränare. Dock återstår Champions league-fotboll innan han helt lämnar. Nästa tunga tapp kan mycket väl bli landslagmeriterade lagkaptenen Elin Magnusson som nu berättar för SVT Nyheter att söndagens allsvenska match mycket väl kan vara den sista i allsvenskan.

– Jag har inte sagt det till någon, men så kan det mycket väl bli, säger Magnusson.

Orsaken till det troliga slutet på elitnivå är den fotskada som på senare år smärtsamt förföljt henne.

– Så är det. Jag spelar på värktabletter och bara som i natt hade jag vilovärk genom hela natten. Jag kan inte göra mig själv rättvisa längre utan är en medioker version av mig själv.

Hon genomgick i december förra året en operation mot broskskadan.

– Men det är ändå inte bra och det står i mina papper att det är omöjligt att säga om min fot kommer att bli tillräckligt bra för elitfotboll igen. Så allvarlig är broskskadan. Jag har känt hela säsongen att jag inte kan leverera på matcherna och känner mig begränsad. Jag har även förlorat motivation när vi inte kunnat vara med och slagits i toppen eller om en titel. Det har varit enklare att motivera sig då när jag haft ont. Jag vill nog inte spela med den här smärtan och slåss om en ny femteplats nästa år.

Kan du vara aktuell i en ledande roll, som tränare eller klubbdirektör?

– Jag har inte hört någonting från klubben än, det har inte frågat om min framtid. Men de vet väl var de har mig. Jag skulle vara jätteintresserad av det. Som damspelare, 17 år i samma klubb och med ett tufft dagligt pussel, gäller det att vara uthållig. Det är viktiga egenskaper även på två sådana stolar.

Var skulle du helst vilja åka med Kif i Champions league?

– Jag har aldrig varit i Ryssland, men skulle vilja åka dit. Så det vore en häftig lottning borta vid Uralbergen.

Champions League-lottningen sker under måndagen i Nyon, Schweiz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.