Tränare Rickard Johansson och lagkaptenen Frida Abrahamsson för KIF Örebro inför Allsvenskapremiären mot Djurgården. Foto: Nick Strömgren/SVT

KIF Örebro inför allsvenska premiären

Uppdaterad
Publicerad

KIF Örebro går in i Allsvenska säsongen 2021/2022 på lördag. Premiären kommer spelas på bortaplan mot Djurgårdens IF i Stockholm. Enligt tränaren Rickard Johansson är laget väldigt redo och har haft en bra försäsong inför säsongsstarten.

– Truppen mår bättre än någonsin skulle jag säga, just den här veckan har varit väldigt bra och nästan alla spelare är tillgängliga, säger tränaren Rickard Johansson.

KIF Örebro kom på en sjunde plats förra säsongen och nu hoppas  Rickard Johansson att laget i alla fall ska komma högra upp än tidigare säsong. Frida Abrahamsson som är kapten tror även på vinst inför premiären på lördag.

– Vi känns som det starkare och stabilare laget inför matchen. Och jag hoppas vi går in med det självförtroendet sedan hoppas jag att det räcker till en vinst.

KIF Örebro spelar sin matchen mot Djurgårdens IF klockan 15:00 på Stockholm stadion.

Se mer i klippet om förhoppningarna inför premiären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.