Fredrik Stengarn, ordförande i Kif Örebro. Foto: Martin Wik/SVT

KIF Örebros ordförande om publiköppningen: ”Som en present till alla supportrar”

Uppdaterad
Publicerad

Fram tills i dag såg publikgränsen på maximalt 50 personer ut att ligga kvar. Nu kan det ändras till 500 personer. Dagens besked från regeringen välkomnas av KIF Örebro.

– Det här är som en present till alla supportrar, men också till våra spelare. Det känns skönt om vi skulle kunna få avsluta säsongen med en stor publik, säger Fredrik Stengarn, ordförande i klubben.

På en presskonferens under tisdagen öppnade kultur- och demokratiministern Amanda Lind (MP) upp för att efter den 15 oktober höja taket till 500 personer per evenemang. Det formella beslutet ska tas 8 oktober och alltså först en vecka efter det kan det bli aktuellt med fler supportrar från idrottsföreningars hemmamatcher.

– Vi kommer hinna spela två hemmamatcher, så det blir inte jättemycket intäkter för oss. Men just att få känna stödet från supportrarna och försöka ge dem underhållning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.