Emma Jansson satte enda målet, assisterad av Jenny Hjolman. Foto: Johannes Weckström /SVT

KIF vann hemmapremiären mot Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Hemmapremiären mot Kristianstad blev också säsongens första seger för KIF Örebro. Laget höll undan och tog hem segern med 1-0.

Hemmapremiären är avklarad och det blev seger för KIF Örebro.

– Jag är glad och lättad, det är min spontana reaktion. Vi är värda segern tycker jag, säger chefstränare Martin Skogman efter matchen.

Hade flera chanser

Det var Emma Jansson som i första halvlek satte 1-0 målet, assisterad av Jenny Hjolman, när Kristianstad gästade Örebro idag. Det innebar säsongens första mål för laget, men Martin Skogman menar att det borde blivit fler mål.

– Vi är det bättre laget i första perioden, som vi också vinner, men vi borde satt fler mål. Vi har flera chanser där vi inte får till det tycker jag. Avslut är något som vi jobbar mycket på och förhoppningsvis släpper det snart, säger han.

Tuffare mot slutet

Andra halvlek blev jämnare och KIF missade ett öppet läge.

– Den sista halvtimmen är det mycket försvarsspel medan Kristianstad trycker på, men vi spelar bra och kämpar när det verkligen gäller. Det känns som sagt väldigt bra att vinna hemmapremiären och ta poäng, det är viktigt för laget, menar Martin Skogman. Jag är nöjd med laginsatsen.

Vill se större publik

Publiksiffran uppnådde 467 personer, något de får jobba på enligt Martin Skogman.

– Snittet ligger där någonstans, men på en hemmapremiär vill man ju se fler här. Det är något vi får fortsätta jobba på framöver, säger han.

Nästa möte blir mot Hammarby IF FF den 28 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.