Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Klantiga dieseltjuvar och en motorcyklist som kraschade när han flydde från polisen

Uppdaterad
Publicerad

I Sörby i Örebro vägrade inatt en man i 30-årsåldern på motorcykel att stanna på polispatrullens tecken och valde istället att gasa iväg. Inte långt efter körde mannen omkull.

Det visade sig att motorcykeln var stulen och att mannen heller inte hade något körkort.

– Vi körde honom till sjukhuset för han sa att fallet gjorde ont, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl på polisen.

Polisen misstänker att mannen var drogpåverkade och han misstänks nu för stöld, drograttfylleri och grov vårdslös körning.

Klantiga dieseltjuvar i Lindesberg 

Dieseltjuvar var i natt i farten på ett transportföretag i Lindesberg. Men patrullerande väktare stressade tjuvarna som fick kalla fötter. 

När de i all hast skulle lämna platsen välte de ut de cirka tio litrarna diesel som de lyckats slanga. Samtidigt glömde de slangningsutrustningen på platsen. 

Räddningstjänsten fick sanera den spillda dieseln och polisen har under natten letat efter tjuvarna, men inte hittat dem.

Bil brann i Örebro

En personbil brann med öppna lågor i Norra bro utanför Örebro under natten mot fredagen.

Larmet kom strax efter midnatt och enligt larmet hade det synts svart rök och öppna lågor från platsen, och också hörts smällar.

Polisen misstänker att någon har tänt på bilen och en anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats, men polisen hittade inga spår på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.