Planerna för det nya bostadsområdet. Foto: Örebro kommun

Klart för nytt bostadsområde i Örebro

Publicerad

500 lägenheter, skola och förskola har nu fått grönt ljus vid idrottsplatsen Heden mellan Björkhaga och Mellringe i nordvästra delen av Örebro.

Detaljplanen för det nya området klubbades i mars och har nu fått grönt ljus, skriver Örebro kommun på onsdagen i ett pressmeddelande. Området kallas för Heden och ska byggas längs med södra sidan av Sandbackavägen, vid Hedens IP.

Heden ska bestå av blandad bebyggelse med lägenhetshus, stadsvillor, rad- och kedjehus samt en skola och en förskola. Kommunens tanke är att det ska bli en blandning av hyres- och bostadsrätter.

Länk mellan Björkhaga och Mellringe

I området planeras även butikslokaler som ska ligga i anslutning till Sandbackavägen.

– Förhoppningen är att det ska bli en naturlig mötesplats i området. Heden ska dessutom länka samman befintliga bostadsområden och fungera som en naturlig centrumbildning. Därför har det vid utformningen av området lagts stor vikt vid placeringen av olika funktioner och kopplingen mellan dem, säger Johanna Thuresson och Malin Palmgren, ansvariga planarkitekter, i pressmeddelandet.

”Lyster till området”

Byggstarten är planerad till 2021.

Det kommer även byggas ett vattenlandskap och parkmiljöer i det nya området.

– Det kommer ge lyster till hela området, säger Johanna Thuresson till SVT Örebro.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer