Det kommer inte att bli någon omröstning om det omdiskuterade BRT-systemet. Det skriver Örebro kommun i ett pressmeddelande. Foto: SVT

Ingen folkomröstning om BRT i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer inte att bli någon omröstning om det omdiskuterade BRT-systemet. Det skriver Örebro kommun i ett pressmeddelande.

Kommunen skriver att det inte kommit in tillräckligt med underskrifter för att frågan ska tas upp i kommunfullmäktige. Det saknas minst 900 underskrifter, enligt kommunen.

”Kommunens granskning visar att det inte finns tillräckligt med underskrifter som uppfyller kommunallagens krav för att väcka frågan om folkomröstning i  kommunfullmäktige. Det kan vi se redan nu, även fast granskningen ännu inte är helt färdigställd. Granskningen har varit grundlig och har hittills tagit cirka 450 arbetstimmar att genomföra”, säger kommundirektör Peter Larsson i pressmeddelandet.

superbussarna i Örebro

Den 12 oktober lämnade företrädare för Liberalerna, Örebropartiet, Sverigedemokraterna och det så kallade Trafikupproret in en namninsamling till kommunen. De ville få till en folkomröstning om BRT-systemet i Örebro, ett system som redan börjat byggas.

Den 7 december kommer granskningen att att fastställas vid kommunstyrelsens sammanträde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

superbussarna i Örebro

Mer i ämnet