Klart med Ronnie-museum i Örebro

Publicerad

I maj nästa år öppnas ett museum till minne av Sveriges främste racerförare. Det är legendariske Ronnie Peterson som får ett eget museum i Örebro. Kulturoch medborgarnämnden beslutade i går att ge 250 000 kronor till verksamheten.

– Det är roligt att han blir uppmärksammad för han var ju duktig på att åka, säger Ronnie Petersons bror Tommy.

– Jag är inte initiativtagare till museet men är med i etableringsarbetet så att det blir rätt med porträttering och all fakta, säger Tommy.

Museet som ska öppnas till minne av Sveriges bäste racerförare ska ligga i den nedlagda Astoriabiografen på Storgatan. Lokalen ska stå klar den 31 maj 2008 och drivas med hjälp av sponsorer och entréavgifter.

Gruppen som arbetat med museietableringen, där Ronnie Petersons bror deltar, har beräknat driften till ungefär 1,4 miljoner per år. För att det ska gå runt behövs minst tio besökare per dag och ungefär hundra besökare varje helg.

– När läns useet i Örebro hade en utställning i ett halvår hade de 21.000 besökare så det ska nog gå vägen med det här också, säger Tommy Peterson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ronnie Peterson – legenden från Örebro

Mer i ämnet