Nu hålls väntsalen på Södra station i Örebro öppen igen

Publicerad

I november stängde Örebro kommun Södra stations vänthall. Anledningen till det var att det skräpades ned och var stökigt, vilket gjorde det ohållbart att ha vänthallen i bruk.

Kommunen såg bland annat spår av narkotikaanvändning i vänthallen och människor som inte hade ett hem använde den som sovplats. Men efter att vänthallen hållits stängd och åtgärder vidtagits, ska problemen vara ur vägen hoppas Örebro kommun.

– Lokalerna är sanerade, sedan har vi har ett nytt städavtal så att lokalerna städas varje dag. Vi har en internhyresgäst och drift i lokalerna som gör att fler människor är i rörelse här, säger Andreas Ahlstam, enhetschef stadsmiljö och trafik

Södra station kommer bli en rastlokal för tekniska förvaltningen i Örebro kommun. Dels för att fler människor kommer vistas i lokalerna men även för att förvaltningen är i behov av en central rastlokal.

Lösningen ska ta bort stöket

Örebro kommun hoppas att saneringen, rastlokalen och det nya städavtalet ska vara till hjälp att få Södra station på fötter igen och bli av med det stök som varit.

– Det känns jättebra att öppna igen, det här är en service för resenärer och invånare som är efterfrågad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.