Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Johnny Eriksson i Charleswood Street Freaks. Foto: Nick Strömgren / SVT

Klubbens initiativ har lett till lugnare raggarkultur

Uppdaterad
Publicerad

För att få bort nedskräpning och hög musik från Karlskogas gator tog Charleswood street freaks initiativ till renare ragg. Och nu ett år senare syns effekterna, bland annat i form av färre rapporter till polisen.

Initiativet kom från den lokala raggarklubben, efter att ungdomar i Karlskoga fick ta emot klagomål på stan. En medlem i klubben fick då idén att starta upp ”håll raggen ren” och det startades även en ungdomssektion i klubben.

– När vi har satt på oss våra västar och gått fram till en bil som spelat högt, så har de sänkt ner när vi har påkallat det, säger Johnny Eriksson, ordförande i Charleswood street freaks.

Han är nöjd med resultatet nu ett år senare. Det är även polisen, som beskriver den här sommaren som lugnare än året innan.

– Det har sjunkit med nästan hälften av händelserapporter den här sommaren från förra sommaren. Rapporterna vi fått sker tidigare på dygnet så det är kanske lättare att hantera på ett tidigt stadium.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer