Klustersmitta på ett företag i Örebro. Sammanlagt blev 17 anställda sjuka i covid-19. Peiman Naderi och Jonna Färm arbetar i huset där smittan sped sig. Foto: Nick Strömgren/SVT

Klustersmitta på företag i Örebro: ”Vi har inte brustit i våra rutiner”

Uppdaterad
Publicerad

Ett företag i Örebro fick under påsk en större klustersmitta på sitt företag. Sammanlagt blev 17 personer sjuka i covid-19 och bland dem blev ett fåtal inlagda på sjukhus.

De senaste veckorna har smittspridningen ökat i Örebro län, iva och vårdavdelningen är högt belastade. Klustersmitta är något som skett på företag tidigare under pandemin och under påsken skedde det alltså på ett Örebroföretag. Totalt drabbades 17 anställda.

Peiman Naderi som är föreståndare för försörjningskedjan på företaget Candles Scandinavia menar att man inte brustit i några rutiner, utan att de har gjort så gott de kunnat för att skydda sig från covid-19.

Coronaviruset i Örebro län

– Vi har varit i kontakt med smittskydd om de åtgärder vi gjort. De menar att vi inte kunnat göra mer, säger Peiman Naderi.

Samarbetsföretag drabbades

Det drabbade företaget samarbetar med Samhall med 40 anställda. Där har nio personer blivit sjuka i covid-19.

– Det är beklagligt att nio blivit sjuka av oss, men det viktigaste är att vi har ett tajt och bra samarbete med det andra företaget och att vi har hanterat det här noggrant och verkligen tagit hand om vår personal, säger Jonna Färmm verksamhetschef för Samhall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet