Foto: Foto: Amanda Moln/ Sveriges radio

Knivman häktad efter skotten i Hallsberg

Uppdaterad
Publicerad

Den man som sköts i benet av polisen i Hallsberg på juldagen häktades på torsdagen.

– Han ville att polisen skulle skjuta honom, säger åklagare Louise Helleday.

Strax efter klockan 20 på juldagen sköt polisen en man i benet vid Hallsberg station. Mannen hade själv ringt till polisen och uppgett att han var knivbeväpnad och skulle skada folk.

– Han uppger i förhör att han inte mår så bra och att han ville att polisen skulle skjuta honom för att på det sättet ta livet av sig, säger Louise Helleday.

Knivman skjuten i Hallsberg

Inget mordförsök

Mannen, som är i 30-årsåldern och hemmahörande i länet, misstänktes först för mordförsök. Men Louise Helleday har ändrat rubriceringen till grovt olaga hot och grovt hot mot tjänsteman, eftersom hon anser att mannen inte var ute efter att skada någon annan än sig själv.

Varför ville mannen ta livet av sig?

– Jag vill inte gå in på detaljer för det känns inte rätt mot honom. Han mår inte bra av olika anledningar.

Sannolika skäl

Mannen häktades på den högre misstankegraden – sannolika skäl. Men han närvarade inte själv på förhandlingen i Örebro tingsrätt eftersom han fortfarande vårdas på Universitetssjukhuset i Örebro.

Mannens försvarare, som närvarade vid förhandlingen, uppgav att mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivman skjuten i Hallsberg

Mer i ämnet