Misstänkt för mordförsöket i Lindesberg överlämnade sig själv

Uppdaterad
Publicerad

Knivslagsmålet i Lindesberg under tisdagskvällen ska ha startat på grund av ett bråk i Örebro tidigare under dagen, det säger åklagare Pia Åsberg. En man sitter anhållen misstänkt för mordförsök och grov misshandel.

De tre inblandade personerna är bekanta med varandra sedan tidigare och bråket ska ha startat på badhuset Gustavsvik under dagen. Några timmar senare fortsatte bråket vid stationen i Lindesberg.

Tre personer skadades

Den nu anhållne mannen, som är i 20-årsåldern, ska då ha knivhuggit två bröder och även skadat en tredje person som ska ha försökt stoppa slagsmålet.

– Motivet är oklart i nuläget. Det finns olika uppgifter om hur det ska ha startat och hur det hela ska ha gått till, så de är det vi ska utreda, säger åklagare Pia Åsberg.

Överlämnade sig själv

Den misstänkte mannen ska själv ha överlämnat sig till polisen då en patrull kom fram till brottsplatsen i samband med händelsen.

– Han lämnade då också över det vi misstänker är stickvapnet till polisen och menar på att han ska ha agerat i självförsvar. Även han hade vissa skador, säger Pia Åsberg.

Mannen sitter anhållen för försök till mord och grov misshandel. Senast på fredag ska åklagaren komma fram till om personen ska begäras häktad och tills dess kan brottsrubriceringen komma att ändras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.