Kökrock stoppade trafiken på väg 51

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar var inblandade i en kökrock på väg 51 vid Gällersta på onsdagseftermiddagen. Två ambulanser och räddningstjänst skickades till platsen.

Larmet om olyckan kom klockan 14.52.

Två personbilar som färdats i samma färdriktning var inblandade i en kökrock vid Gällersta. Enligt de första uppgifterna var ett tungt fordon inblandat.

– En lastbil i mötande fil stannade för att hjälpa till, men var inte inblandad i olykan. Två ambulanser och räddningstjänst skickades till platsen, men jag har inte fått någon återrappotering om personskador. Vägen är helt avstängd i 20-30 minuter till på grund av sanering och vinschning av fordon, säger Hans Lindblom, teamledare på SOS-Alarm vid 15.15-tiden.

Klockan 15:45 hade räddningstjänst lämnat olycksplatsen. Ambulanserna likaså och utan några skadade personer. Polispatrull var dock kvar och dirigerade trafik. 

Klockan 16.26 inleddes bärgningsarbete och vägen stängdes av tillfälligt. En stund senare släpptes trafiken på växelvis och 17.06 meddelade Trafikverket att det åter rådde full framkomlighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.