Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kommunalråd Ullis Sandberg (S) i Örebro har inte fått information om att kabelnätet varit eftersatt: ”Några sådana underlag har jag inte sett”. Foto: SVT

Kommunalrådet svarar tittarna om trasig belysning i Örebro: ”Måste tas fram en plan”

Uppdaterad
Publicerad

Vår granskning kring trasig gatubelysning, framförallt i centrala Örebro, har gett stor respons bland er tittare och läsare. För att svara på den vanligaste frågan vi fått in vände vi oss till ansvarigt kommunalråd som i sin tur också vill ha svar på frågor.

Ullis Sandberg (S) är kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor i Örebro. När hon ska svara på en av de vanligaste frågorna som kommit från er tittare nämligen ”Varför har man inte gjort något åt det dåliga kabelnätet om det varit så dåligt under flera år” så blir svaret att hon faktiskt inte har känt till problemet.

– Under min tid som ansvarig har jag inte sett något tydligt underlag på att kabelnätet är så eftersatt, säger hon. Jag vet faktiskt inte vad som kommit in innan min tid.

Det är Tekniska nämnden som beslutar om budgeten för underhåll och reparationer men som kommunalråd har Ullis Sandberg det högsta politiska ansvaret i frågan.

– Det är i förvaltningen man gör utredningarna och sedan informerar politikerna som i sin tur fattar beslut om ekonomi. Jag antar att tekniska nämnden nu ger ett uppdrag till förvaltningen att ta fram en plan för underhållet, säger hon. Samtidigt är vi väldigt återhållsamma med investeringar så det kommer att ta mer än bara några år.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Karta över centrala Örebro. Platser där flera av er tittare har reagerat på trasig belysning är markerade med blått. Foto: Örebro kommun /SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer