Vid inspektion på tre snabbmatsrestauranger i Örebro kommun upptäcktes trängsel bland gästerna. Foto: Henrik Holmberg/TT/ Arkivbild

Kommunen agerar mot snabbmatsrestauranger i Örebro efter klagomål om trängsel

Uppdaterad
Publicerad

Efter inkomna klagomål om trängsel på tre olika snabbmats- och familjerestauranger i Örebro kommun har samtliga efter inspektion fått förelägganden.

Upptäckten gjordes av Miljökontorets inspektörer efter att flera klagomål kommit in om att det förekommer trängsel på restaurangerna.

– Vi upptäckte att sittande gäster hade ett för kort avstånd mellan varandra eftersom borden var möblerade för tätt. Det var trängsel i köerna på en restaurang och vi såg att personalen inte agerade på det, säger Anton Niemi, inspektör på Miljökontoret i ett pressmeddelande.

Restaurangerna har fem dagar på sig att genomföra förändringar som ska minska risken för smittspridning av covid-19.

Örebro kommun meddelar också att man tidigare utfört de flesta inspektioner på restauranger och krogar som serverar alkohol och har öppet kvällstid. Förra veckan rapporterade SVT Nyheter Örebro om att man hittat brister på fem krogar sedan inspektionerna började.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.