Kommunen efterlyste julkort till äldre – skolklass nappade på idén

Uppdaterad
Publicerad

Barnen i årskurs tre på Ekeby skola nappade på kommunens uppmuntran – att skicka in julkort till Kumlas äldre- och omsorgsboenden. Elevernas julhälsningar ska nu läsas upp för de äldre.

Antalet julkort som kommer in till kommunens demensboenden och äldre- och omsorgsboenden har minskat med åren. Det var mot bakgrund av det som Kumla kommun i år uppmuntrade allmänheten att skicka in kort.

Efter att SVT Nyheter Örebros reportage visades, nappade klass tre på Ekeby skola på idén. Barnen har skrivit och ritat egna julkort som nu ska lämnas över.

– Det utvecklades lite mer förståelse för det här med att blir äldre och hur det fungerar, säger elevstödjaren Kim Woda, om klassens arbete med julkorten.

Elias Skarstedt har ritat en liten julgran och en glad smiley i sitt julkort. Han tycker det känns bra att kunna glädja andra.

– Om någon annan är glad som jag har gjort glad, så blir jag glad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.