Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Henrik Olofsson är utvecklingschef i Askersunds kommun och har haft mycket dialog både med boende i området och med Trafikverket. Foto: Louise Gustavsson/SVT

Kommunen om riksväg 50 genom Stora Forsa: ”Alla kan inte få som de vill”

Publicerad

Boende i Stora Forsa i Askersunds kommun känner sig överkörda av Trafikverket när riksväg 50 ska dras genom deras by. Kommunen är medveten om missnöjet, men är tydliga med att det inte går att möta alla önskemål. 

– Det är viktigt att alla får komma till tals, men alla kan inte få som de vill, säger Henrik Olofsson, utvecklingschef Askersunds kommun. 

Kommunen för dialog med boende i de områden som påverkas men också med Trafikverket. Enligt Henrik Olofsson, utvecklingschef i Askersunds kommun, färgar uppgifterna från boende de remissvar som kommunen sedan delar med sig av till myndigheten. Han är tydlig med att kommunikationen med de boende är viktig.

– Vi förutsätter att man har en dialog med de i som bor i området och att man tar hand om deras synpunkter och inte minst deras lokalkännedom.

Motsättning vanligt

Henrik Olofsson är medveten om den kritik som kommit från boende om en utebliven passage, bristen på kommunikation med Trafikverket och en oro gällande brist på bullerskydd.

– Jag har hört att det funnits kritik, men det brukar vara lite olika synpunkter när det gäller infrastrukturprojekt, säger han.

I klippet berättar han mer om hur kommunen ser på den nya vägplanen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer