Lindesbergs kommun har fått mest bidrag – har sämst fibernät

Uppdaterad
Publicerad

Lindesbergs kommun har hittills beviljats drygt 39 miljoner i stöd från statens Landsbygdsprogram för utbyggnad av fibernätet. Trots det har man fortfarande den sämsta hushållstäckningen i länet.

Starta klippet för att höra IT-chefen i Lindesberg förklara varför han tror att så få i kommunen har fixat snabbt bredband.

Ingen kommun i Örebro län har nått målen som sattes upp i en regional handlingsplan 2018.

Då trodde man att 95 procent av alla hushåll och företag i länet skulle ha snabbt bredband i år. Men i de flesta kommuner har bara omkring 80 procent bredband på 100 Mbit/s eller mer.

I Lindesbergs kommun, som länge släpat efter i bredbandsutbyggnaden, är det fortfarande bara omkring 60 procent som har snabba bredband. 

Lindesberg är den kommun som fått mest stöd för att bygga ut fibernätet för bredband. Trots det har man fortfarande den lägsta hushållstäckningen i länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.