Byggnadet av bostäder i Södra Ladugårdsängen Foto: Jesper Mattsson/SVT

Kommunen växlar ner tempot av byggandet i Södra Ladugårdsängen

Uppdaterad
Publicerad

De kommande etapperna av utbyggnaden på Södra Ladugårdsängen stoppas tillfälligt. Enligt Örebro kommun är anledningen att det på kort tid blivit många liknande bostäder i samma område.

Just nu pågår byggandet i etapp två på Södra Ladugårdsängen. Men kommande etapper 3,4 och 5, kommer sättas på paus.

– Vi låter marknaden sätta sig lite men vi slutar inte bygga, säger Ulrika Sandberg (S) som är kommunalråd i Örebro kommun.

”Örebro fortsätter växa”

SVT Örebro rapporterade i förra veckan om att fastighetsmäklare märker att det börjar ta längre tid att sälja lägenheter. Men att kommunen skulle ha missbedömt efterfrågan på bostäder när man gjorde planen för Södra Ladugårdsängen, tror inte kommunalrådet.

– Nej, det tror jag inte. Men när det kommer ut över 3.000 bostäder på ett och ett halvt år, under en kort period, är det klart att det påverkar marknaden. Över tid fortsätter Örebro växa med mellan 2.000-3.000 invånare på år och det är inte något vi ser avtar.

Pausas på okänd tid

Hur länge man ska hålla tempot nere kan Ulrika Sandberg inte svara på i dagsläget.

– Det handlar inte om att folk inte vill bo där. Det är inte så att vi inte kommer fortsätta, vi bara drar ner på takten en aning. Men etapp två pågår för fullt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.