Ulrika Johansson, kulturchef i Hallsbergs kommun, berättar om den kommande utställningen. Kommunen hoppas få in bilder, berättelser och tips om kvinnor som var engagerade före 1921. Foto: Jennie Wahlgren/SVT och arkiv

Kommunens efterlysning: Kvinnor i Hallsberg som engagerade sig för kvinnors rättigheter

Uppdaterad
Publicerad

I samband med att utställningen Rösträtt för kvinnor kommer till Hallsbergs i sommar, efterlyser kommunen kvinnor som engagerade sig för kvinnors rättigheter fram till år 1921.

I år är det hundra år sedan kvinnor fick rösta i Sverige för första gången. I samband med detta har Hallsbergs kommun valt att köpa in utställningen ”Rösträtt för kvinnor”.

Kommunen vill göra en lokal del i utställningen, och vill i samband med det får in berättelser, fotografier och tips om kvinnor i Hallsberg som engagerade sig för kvinnors rättigheter fram till 1921.

I klippet hör du kulturchefen berätta mer om förhoppningarna inför sommarens utställning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.