Så tycker eleverna på Komvux om distansundervisning

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag morgon den 18 mars kommer undervisningen på Komvux i Örebro hållas på distans. Vissa elever är positiva till beslutet medan andra är mer tveksamma till hur det ska fungera.

Enligt skolchefen på Komvux, Veronica Svensson, finns det goda möjligheter till distansundervisning. Däremot kan det uppstå problem för vissa grupper som läser svenska för invandrare, till exempel de som inte kan läsa och skriva på sitt hemspråk.

Det finns också en osäkerhet kring de elever som är på arbetsplatspraktik just nu.

Coronaviruset i Örebro län

– Det måste vi fundera på hur vi ska lösa om man inte kan vara på arbetsplatsen för vi vill ju att man ska få sin utbildning, säger Veronica Svensson.

Bra och dåligt tycker eleverna

Frida Lindberg som är elev på skolan tycker det är bra att slippa utsättas för coronaviruset på skolan men ser ändå problem med hur internetuppkopplingen kommer fungera när alla ska vara uppladdade.

– Vissa uppgifter blir också svårare på distans, till exempel muntliga uppgifter.

Hör mer vad eleverna tycker i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet