Så här ser de nya tågseten ut som kommer att trafikera Bergslagen med start i slutet av nästa år. Foto: Tåg i Bergslagen

Kontraktet undertecknat – nya dubbeldäckare snart på spåret

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att det blir inköp av nya tågsätt till operatören Tåg i Bergslagen. Fyra regioner, däribland Örebro, har satsat 826 miljoner kronor för inköp av nya dubbeldäckare.

Region Örebro län har i början av året beslutat gå i borgen till en fjärdedel av den totala summan, 206,5 miljoner kronor, för inköp av sju nya tågsätt som vardera har 4 vagnar med 333 sittplatser. 25 fällbara sittplatser finns utöver det, samt fler platser än idag för de som vill ta med cykel.

Nu är kontraktet undertecknat och de nya tågen kommer börja levereras i slutet av 2022 och samtliga vara i trafik på under 2023, uppger Tåg i Bergslagen i ett pressmeddelande.

– Vi är mycket nöjda med att det nu är klart med nya, moderna tåg till Tåg i Bergslagen. För våra passagerare innebär det här högre komfort och en bättre reseupplevelse. Efter att ha provåkt tågen vet jag att de går mjukt och fint även på äldre spår där några av våra andra tåg inte gör det, säger Maja Rapp, vd för Tåg i Bergslagen.

Tåg i Bergslagen AB (bolaget/TiB) ägs gemensamt av Region Dalarna, Region Gävleborg, Region Västmanland och Region Örebro län.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer