Mannens färdades genom korsningen och under tunneln som syns på bilden. Foto: Alexander Lindhe/SVT

Man får fängelse efter vansinnesfärd genom centrala Örebro

Publicerad

En man i 40-årsåldern döms till ett års fängelse efter en vansinnesfärd på motorcykel på Rudbecksgatan i Örebro. Hög på amfetamin och utan körkort for mannen fram mellan bilar och tvärs genom korsningar trots rött ljus.

Det var i september i år som mannen, enligt domen, tog sig fram olovligt, vårdslöst och onykter på motorcykel i centrala Örebro.

Flera vittnen ska ha sett mannens färd på den då tungt trafikerade Rudbecksgatan som löper genom Örebro.

En trafikpolis på motorcykel ska ha följt efter mannen och sett honom accelerera fort mellan bilarna och genom en korsning vid Östra Bangatan, när det var rött.

Pilarna visar var föraren och trafikpolisen åkte. Vid siffran två, strax innan Östra Bangatan uppger polisen att mannen drog upp hastigheten. Foto: Polisen

Körde fort och mot rött

I domen står det att polisen vittnat om att den dömde mannen satte av i ”fullt skaft”. Polisen följde efter mannen genom flera korsningar och till slut fick mannens motorcykel motorstopp.

Då gjorde mannen ett försök att springa därifrån, men polisen lyckades få tag i och brotta ner mannen.

I domen står det att en brottningsmatch uppstod och att motorcyklisten gjorde motstånd när polisen försökte gripa honom.

Erkänner delvis

Mannen har dömts för flera brott: Grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, grovt rattfylleri, narkotikabrott och våldsamt motstånd.

Han erkänner att han har åkt på motorcykeln, men nekar till att han kört som åklagaren säger att han gjort, och att han ska ha tagit medvetna risker.

Däremot erkänner han att han varit påverkad, men nekar till att han ska ha haft några droger på sig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer