Foto: TT/GOOGLE/SVT

Körkortslös man misstänks för drograttfylleri – hade yxor och knivar i bilen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern är misstänkt för att ha kört bil drogpåverkad och utan körkort. När han stoppades av polisen i Kopparberg mitt i natten fann patrullen dessutom två yxor och fyra knivar i bilen.

Det var vid 02.30-tiden på fredagen som mannen stoppades vid Järnvägsparken i Kopparberg. Enligt polispatrullen som kontrollerade mannen visade han tydliga tecken på narkotikapåverkan, och patrullen upptäckte också att han hade droger på sig.

Den misstänkte fick därför följa med till polisstationen för ytterligare provtagning. Polisen uppger också att mannen misstänkt för att på rutin köra bil utan att ha körkort.

Mannen är misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri och narkotikabrott. Och eftersom polisen hittade två yxor och fyra knivar i bilen är mannen också misstänkt för brott mot kvivlagen.

En kvinnlig passagerare är också misstänkt för narkotikabrott, då polisen hittade droger i hennes väska vid kontrollen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.