Kraftig brand i uthus i Zinkgruvan

Uppdaterad
Publicerad

Ett uthus brann helt ned till grunden i Zinkgruvan i Askersunds kommun under lördagen. En personbil ska också ha fattat eld, och elden spred sig även till en stor vedhög i närheten av uthuset.

Enligt polisen var det en granne som slog larm om branden vid 15.10-tiden på lördagen. Räddningstjänst och en ambulans skickades till platsen. Inga personer har skadats i samband med branden.

Risk för spridning

Först fanns det en risk att branden skulle sprida sig till ett bostadshus som ligger cirka tio meter från uthuset. Vid 16-tiden bedömde räddningstjänsten att den faran var över, och en av räddningstjänstens styrkor kunde lämna platsen.

Under kontroll

Vid klockan 17:45 konstaterade räddningstjänsten att läget var under kontroll, och att uthuset har brunnit ned helt till grunden. Branden spred sig även till en intilliggande vedhög, men det finns ingen risk för ytterligare spridning i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.