Jeanette Berggren, vd på Örebroporten fastigheter, berättar att pengarna de sparar in går till underhåll av fastigheter. Foto: Lovisa Blomberg/SVT

Kraftig minskning av värmekostnader för kommunala fastigheter

Uppdaterad
Publicerad

Kostnaderna för att värma upp lokaler och fastigheter i Örebro har minskat kraftigt, trots ökad beläggning på många anläggningar. Det uppger det kommunala fastighetsbolaget Örebroporten. Förra året sparade man in 1,2 miljoner kronor.

Örebroporten äger och förvaltar ett 40-tal kommunala lokaler, skolor och idrottsanläggningar i Örebro, så som Conventum, Novahuset på Universitetet och Konserthuset.

Ökad beläggning

Bara förra året sparade man in 1,2 miljoner kronor på värmekostnader. Även hittills i år har det skett en kraftig minskning av av kostnaderna.

– Det beror delvis på det milda vädret men också hur vi har optimerat driften för fastigheterna. Samtidigt ser vi en ökad beläggning på många anläggningar och då borde kostnaderna öka, vilket det inte har, säger Jeanette Berggren, vd för Örebroporten fastigheter.

Värmekostnaderna för Conventum Kongress minskade med 18 procent under 2019, trots en ökning av evenemang. Däremot var vintern 2018 onormalt kall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.