Foto: SVT

Örebro-KRIS stängs ute

Uppdaterad
Publicerad

Organisationen Kriminellas revansch i samhället, KRIS, utesluter den lokala avdelningen i Örebro. Verksamheten ska nu drivas vidare under annat namn.

På torsdagskvällen beslutade riksorganisationen KRIS styrelse att stänga sin lokala förening i Örebro. Styrelsen menar att föreningen inte längre kan representera organisationen.

På fredagsmorgonen meddelar dock den lokala föreningens ordförande, Steve Holm, att verksamheten ändå kommer fortsätta.

– Vår verksamhet att hjälpa människor kommer att fortsätta men just nu vet vi inte under vilken flagg, säger han.

Föreningen får i nuläget inte använda namnet KRIS.

– Beslutet från styrelsen har inte nått oss än, vi har inte fått något protokoll och vi vet inte om vi ska överklaga det, säger Steve Holm till SVT.

Enligt Christer Karlsson styrelseordförande i riksorganisationen KRIS har Örebro-avdelningen försökt splittra organisationen.

– Det har varit en splittring på gång under en längre tid och nu kom droppen som fick bägaren att rinna över, säger han.

Vad har konfilkten bestått i?
– Det finns massa saker som vi är oeniga om men det har blivit en stor spricka mellan Örebro och riksorganisationen, säger Christer Karlsson.

Att avdelningen i Örebro ändå tänker driva verksamheten vidare under annat namn ser KRIS inga problem med.

– Det är synd att man inte har velat följa våra deviser och förslag på förändringar men det är helt okej att man värnar om dem som blir drabbade av en sådån här uteslutning. Så jag tycker att det är jättebra, säger Christer Karlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer