Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Roger Hjälm försöker locka gäster genom att ha serveringen utomhus. Foto: Karin Rader/SVT

Krisåtgärden: Nu flyttar han ut restaurangen på isen

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin har drabbat många företag inom hotell- och restaurangbranschen hårt.

Krögaren Roger Hjälm testar nu digital matlagning och i helgen flyttar han ut sin restaurang på isen på sjön Hjälmaren.

Vid Hjälmarens strand öster om Örebro ligger Katrinelunds gästgiveri och sjökrog, ett av många företag som drabbats hårt av krisen.

– Personalen är permitterad, jag får hitta på andra sätt att överleva, säger krögaren Roger Hjälm.

Arbetar på nya sätt

Nu satsar han bland annat på digital matlagning för att få in några kronor och i helgen så flyttar han ut sin restaurang på isen för att kunna locka gäster som ska kunna äta gott coronasäkert utomhus.

– Bord och stolar ut. Vi försöker skapa någonting unikt. Det skapar energi till oss, ger några kronor och så hoppas vi att det gör människor glada. Vi behöver vara glada i den här otroligt tråkiga tiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet