Distriktsidrottschef Charlotta Stenhem och verksamhetschef Josefin Gullbrand är bekymrade över ekonomin för länets idrottsföreningar. Foto: Pressbild RF-SISU Örebro

Krispaketet räcker inte för att rädda idrottsklubbarnas ekonomi

Uppdaterad
Publicerad

Idrotten tappar mer intäkter än beräknat. Det visar en ny landsomfattande undersökning. Bara i Örebro län har föreningarna förlorat minst 60 miljoner kronor under coronakrisen.

Regeringen beviljade nyligen ett krispaket på sammanlagt 500 miljoner till idrotten. Men en enkät som Riksidrottsförbundet gjort bland landets föreningar visar på totala förluster på 1,2 miljarder fram till den sista juni.

I Örebro län har 71 av totalt 532 föreningar svarat på enkäten. De räknar med förluster på sammanlagt över 60 miljoner kronor. Främst är det uteblivna biljettintäkter som tär på ekonomin.

Coronaviruset i Örebro län

Drabbar eliten hårdast

Elitklubbarna drabbas hårdast ekonomiskt, men även mindre föreningar med motionsverksamhet får allt svårare att klara sin ekonomi.

– Många idrottsföreningar i länet har inte svarat ännu. Men siffrorna ger en insikt om hur hårt idrottsrörelsen i vårt län drabbas av den pågående pandemin, säger Charlotta Stenhem, distriktschef RF-SISU i Örebro län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet