Marlene Jörhag (KD) är kommunalråd i Örebro och ordförande i programnämnd barn och utbildning. Foto: Emil Nylén Danielsson/SVT

Kristdemokraten Marlene Jörhag lämnar kommunalrådsposten

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen meddelade Kristdemokraterna via ett pressmeddelande att kommunalrådet Marlene Jörhag inte ånyo kandiderar till posten i samband med valet till kommunfullmäktige i Örebro nästa år.

Jörhag har varit kommunalråd, samt ordförande för programnämnd Barn och utbildning sedan förra valet. Hon har nu begärt entledigande från sin post, men kommer fortsatt vara medlem i partiet.

– Jag är tacksam för tre innehållsrika och spännande år som kommunalråd i Örebro. Det är ett förtroendeuppdrag jag burit med stolthet och inte tagit lätt på. Av privata skäl har jag beslutat att inte kandidera i kommunvalet nästa mandatperiod. Därför har jag begärt entledigande från mitt uppdrag som kommunalråd, säger Marlene Jörhag, kommunalråd (KD) med ansvar för skolfrågor i Örebro kommun.

Partiet inleder nu processen lokalt med att leta fram hennes efterträdare. Nomineringskommittén arbetar parallellt med listan på de personer som kandiderar till kommunfullmäktige under nästa mandatperiod. Listan fastställs på årsmötet i februari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer