Foto: TT

Kritik mot ombyggnation i Örebro – rörelsehindrade blir utan parkering

Uppdaterad
Publicerad

En ombyggnation i Örebro gör det svårt förpersoner med funktionsnedsättning att besöka centrala stan.

– Det är hopplöst, säger Birgit Ewertsson.

Örebro kommun har inte upprättat några tillfälliga parkeringsplatser för personer med rörelsehinder i samband med Eons fjärrvärmebyggnation på Nygatan i Örebro.

SVT Nyheter Örebro har varit kontakt med flera personer som tycker det är fel, bland annat föreningen för Delaktighet, handlingskraft och rörelsefrihet.

Parkeringsproblem i Örebro

”En grupp som ofta far illa”

 – Det här är nästan de enda parkeringsplatserna som finns i centrala stan. I ren välvilja tycker jag att de kunde ha tänkt på att upprätta några andra parkeringsplatser i närheten, säger Christer Johansson som är ordförande i DHRs örebroavdelning 

– Men jag är inte förvånad, det går alltid trögt när det gäller personer med funktionsnedsättningar. Vi är en grupp som ofta far illa, säger örebroaren Frank Lundin.

Får ofta böter

Birgit Ewertsson är vice ordförande i DHRs Örebrodistrikt och menar att det inte är helt enkelt att hitta alternativa parkeringsplatser.

– Vi har fri parkering på kommunens parkeringar i Örebro, men i centrala stan ägs många parkeringsplatser av olika bolag. Där gäller inte tillståndet och då får vi parkeringsböter.

– Det är hopplöst, säger hon.

Här kan du läsa kommunens svar på kritiken.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Parkeringsproblem i Örebro

Mer i ämnet