Trafikolyckor på E20 i höjd med Marieberg – riktning mot Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Länge under fredagseftermiddagen, och tidiga kvällen, var det långa köer på E20 från Kumla mot Örebro. Detta efter att två olyckor inträffade på kort tid på E20 i höjd med Marieberg, i riktning mot Örebro. Inga personer har skadats i samband med olyckorna, enligt uppgifter från SOS Alarm.

Det första larmet kom till polisen strax efter klockan fyra och det andra strax efter halv fem.

– Vi är färdiga vid den första olyckan, där en man i 55-årsåldern körde in i mitträcket. Han är oskadd, men är misstänkt för vårdslöshet i trafik, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen, vid 17-tiden på fredagen till SVT Nyheter Örebro.

Det högra körfältet stängdes av i samband med bärgning och det bildades köer förbi olycksplatsen.

Krock nummer två

Strax efter halv fem kom det andra larmet. Den olyckan inträffade cirka 500 meter före den första olyckan på E20 mellan Kumla och Örebro.

– Det är en bilist som kört in i framförvarande bil och krockuddarna i båda bilarna har löst ut, säger Christina Hallin vid polisen.

Polis, ambulans och räddningstjänst var snabbt på plats. Enligt uppgifter från SOS Alarm, vid 18-tiden på fredagen, är också personerna i den andra trafikolyckan oskadda och har inte behövt uppsöka vård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.