Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Verksamhetschefen: Kulturkvarteret en viktig demokratisk plats Foto: Enana Alrafidain/SVT

Verksamhetschefen: Kulturkvarteret en viktig demokratisk plats

Uppdaterad
Publicerad

Den 15 april överlämnades Kulturkvarteret till Örebro kommun vid en digital ceremoni. Det tog ungefär nio år från att idén kläcktes, till att byggnaden stod klar. I maj kommer den första verksamheten att flytta in.

Det finns olika verksamheter som kommer att flytta in i byggnaden, bland annat konsthallen, stadsbiblioteket, kulturskolan och estetprogrammet på Karolinska gymnasiet.  

Den första inflyttningen kommer att ske den 1 maj, och det är stadsbiblioteket som är först ut. Inflyttningen förväntas vara klar i sommar och därefter kommer andra verksamheter att flytta in. Allt måste vara färdigt och klart innan den nya terminen börjar.

Vill möjliggöra samtal

Enligt verksamhetschefen kommer Kulturkvarteret att ha en viktig roll för demokratin i Örebro.

– Det här ett hus där röster får höras. Man är inte bara här som konsument, utan även för att vara delaktig i det som händer och det är ju ett otroligt fint tillfälle att stärka demokratin i en kommun tycker jag, säger Karin Beckman, verksamhetschef för Kulturkvarteret.

Starta klippet för att se hur byggnaden ser ut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kulturkvarteret i Örebro

Mer i ämnet