Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kulturministern: ”Både tråkigt och allvarligt när det görs nedskärningar i kulturen”

Kulturministern: ”Både tråkigt och allvarligt när det görs nedskärningar i kulturen”

Publicerad

Länsteatrarna är inte statens angelägenhet, det är kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) tydlig med när hon får frågor om varslen under sitt besök i Örebro. Ändå uttrycker hon sin stora sorg över att ensemblen i Örebro hotas av varsel.

– Det är både tråkigt och allvarligt när man gör neddragningar i kulturen.

Att de bidrag som teatern får inte räcker är inte statens fel menar hon. Tvärt om har det lagts så mycket pengar på kultur som under hennes mandatperiod

– Stödet till Örebro län har ökat under de senaste fyra åren, bland annat med olika utvecklingsbidrag. Sedan har vi har den största kulturbudgeten någonsin i vårt land. Det betyder bland annat att det lagts mer pengar på Kulturskolor och bibliotek.

Men hur pengarna fördelas är inte ministerns bord.

– Hur de olika ansvariga för teatrar och andra verksamheter prioriterar sina medel och sätter upp sina mål – det är en sak som de måste svara på.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer