Foto: TT

Kunder med falska sedlar ertappades i butik

Uppdaterad
Publicerad
Under onsdagseftermiddagen fick butikspersonal i centrala Örebro kalla på polis när tre personer försökte betala med falska sedlar. Enligt polisen är det ett återkommande problem i hela polisregionen.

Det var under onsdagseftermiddagen som personal i en butik i centrala Örebro påkallade hjälp när de upptäckt att ett sällskap om tre personer försökt betala med falska sedlar. När polis kom till platsen hade personerna tagit sig därifrån.

Falska 500-kronorssedlar

Enligt polisen handlade det om förfalskade femhundrakronorssedlar. De vill i nuläget inte gå ut med hur mycket det totalt handlade om, men i det här fallet ska det inte ha rört sig om någon större summa.

– Men det finns en anledning att börja leta efter personerna, säger Lars Hedelin, Polisens presstalesperson.

Han menar att det finns en chans att de kan hitta fler förfalskade sedlar kopplade till personerna.

– Det har varit väldigt, väldigt mycket av den här typen av förfalskningar i början av året. Så det sker någon form av produktion.

Ärenden i hela regionen

Polisregion Bergslagen har sedan årsskiftet 100 ärenden kopplade till falska pengar. I Dalarna finns 18 ärenden, Värmland 22 och flest finns i Örebro län med 59 ärenden.

– Vi ser tyvärr ingen minskning av detta. De falska sedlarna finns fortfarande i omlopp, säger Linda Fransson, utredare av bedrägeribrott vid Polisen i Bergslagen i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer