Foto: SVT

Kvinna dog efter förlossning – IVO avslutar ärendet

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna från Askersund dog efter ett kejsarsnitt på Universitetssjukhuset i Örebro i augusti 2019. Inspektionen för vård och omsorg, IVO, har nu valt att avsluta ärendet. IVO anser att regionen vidtagit de åtgärder som krävs.

Det var i början av augusti som då 33-åriga Rasha Mkahel och maken Khalil åkte in till Universitetssjukhuset i Örebro. Smärta och blödningar gjorde paret oroliga och efter att barnet fötts med kejsarsnitt uppstod kraftiga blödningar. Mammans liv gick inte att rädda.

Maken valde några veckor senare att anmäla händelsen till IVO. Idag, över ett och ett halvt år efter den tragiska händelsen, har IVO valt att godkänna regionens egna utredning av händelsen. Den slår fast att det fanns en rad brister i eftervården.

IVO har nu valt att godkänna Lex Maria-utredning där man anser att de åtgärder som krävs vidtagits för att undvika liknande händelser i framtiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer