Karl Magnus Sjögren är rådman vid Örebro tinsgrätt. Foto: Beatrice Emmerik/SVT, SVT

Kvinna döms till 14 års fängelse för mord i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 50-årsåldern döms till 14 års fängelse för ett mord som begicks i Örebro i november 2019.

Genom teknisk bevisning tillsammans med iakttagelser från vittnen, har åklagaren enligt tingsrätten klarlagt att kvinnan var på brottsplatsen och haft möjlighet att genomföra brottet.

Det var i november 2019 som en man hittades i ett trapphus i Örebro. En kvinna påträffades i närheten av platsen och anhölls sedan misstänkt för mord.

Enligt Karl Magnus Sjögren, rådman på Örebro tinsgrätt, har det framförallt handlat om att kunna fastställa när brottet begicks.

Akustisk undersökning

Man har också undersökt olika grannars iakttagelse av hur de hört skrik och bråk i den aktuella lägenheten under natten och hur ljudet rört sig ut mot trapphuset.

– Där har grannarnas iakttagelser verifierats i en akustisk undersökning som har genomförts. Det har varit av central betydelse, säger Karl Magnus Sjögren.

Kvinnan döms mot sitt nekande och straffet bestäms till 14 års fängelse.

Utöver mord döms hon även för misshandel, ofredande, sexuellt ofredande, försök till våld- och våld mot tjänsteman. Brott som ska ha inträffat vid andra tidpunkter än då mordet skedde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.