Kvinna försökte skada man med stickvapen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern i östra Örebro larmade på torsdagseftermiddagen polisen och uppgav att en kvinna försökt skada honom med ett stickvapen. Kvinnan försvann från platsen i bil och greps senare i sin bostad av polisen.

Larmsamtalet kom klockan 14:46 om händelsen som skall ha inträffat i östra delen av Örebro. Efter ett tumultartat bråk ska en kvinna i 50-årsåldern enligt mannens utsago försökt skada honom.

– Kvinnan, som han känner, skall ha försökt skada honom med någon form av stickvapen. Det här ska ha föregåtts av ett tumultartat bråk innan. Hon försvann från platsen i bil och påträffades senare i sin bostad, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen Region Bergslagen.

Kvinnan greps av polisen och misstänks nu för försök till grov misshandel.

– Det är nu upp till åklagaren att fatta beslut om kvinnan skall anhållas efter förhör och vara fortsatt frihetsberövad, säger Christina Hallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.