Mannen hittades död i lägenheten den 13 mars i år. Foto: Peter Comstedt/SVT

Kvinna häktad för mordet i Ställdalen – efterlyst av polis

Publicerad

En 30-årig kvinna friades från mordmisstankar av tingsrätten gällande mordet på en man i Ställdalen i mars. Efter förhandlingar i Göta hovrätt har nu kvinnan häktats i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mord.

Det var den 13 mars som en 43-årig man mördades i sin bostad i Ställdalen norr om Kopparberg. I september dömdes tre personer för inblandning i mordet.

En 34-årig man som tidigare är dömd för mord dömdes till livstids fängelse. Mannens sambo dömdes för misshandel, skadegörelse och skyddande och brottsling och en då 29-årig kvinna, hemmahörande i Jämtland, dömdes för skyddande av brottsling till ett års fängelse.

Efterlyst i hela landet

Domen överklagades till Göta hovrätt som gjort en vändning gällande den nu 30-åriga kvinnan. I fredags häktades hon i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mord.
Enligt polisen är kvinnan nu efterlyst i hela landet.

– Göta hovrätt har bestämt att hon är häktad i sin utevaro men hon är inte anträffad än och har inte inställt sig, säger Jan Materne, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Kvinnan förnekar brott

Hur polisens spaningsarbete mot kvinnan går till vill de inte kommentera. Hennes advokat Thomas Weilander säger att kvinnan förnekar brott.

Kommer hon överlämna sig till polisen?

– Jag kan inte uttala mig om det nu, jag kan inte svara för hennes räkning vad hon ska göra och inte göra, säger Thomas Weilander.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet i Ställdalen

Mer i ämnet