Örebro tingsrätt. Foto: Anders Nord/SVT

Kvinna i 50-årsåldern åtalas misstänkt för trapphusmordet på Väster

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som häktades i november förra året misstänkt för mordet på en man i 60-årsåldern på Väster i centrala Örebro står nu åtalad vid Örebro tingsrätt.

Natten till fredag den 29 november förra året blev en man utsatt för grovt våld på Väster i centrala Örebro. Mannen hittades inne i ett trapphus och fördes akut till skjukhus men hans liv gick inte att rädda. En kvinna i 50-årsåldern anhölls i närheten av platsen samma dag och häktades senare misstänkt för mord.

Nu åtalas hon vid Örebro tingsrätt misstänkt för mordet på mannen.

Ska ha använt stickvapen

Enligt åtalet ska kvinnan ha mördat mannen genom att hugga honom i bröstet med ett knivliknande föremål. Något mordvapen har inte hittats, men bevisning pekar på att kvinnan ska ha använt sig av en kniv som funnits i bostaden.

Utöver en rad vittnesmål som styrker åtalet finns även bevisning i form av blodspår tillhörande mannen som hittats på kvinnans kläder och mobiltelefon.

Kvinnan förnekar brott.

Åtalas för fler brott

Förutom att kvinnan nu står åtalad för mord åtalas hon även för andra brott som inte har någon relation till händelsen på Väster.

Det handlar dels om våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman, sexuellt ofredande och ofredande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.