Kvinna slog larm om överfall i Örebro – polisen söker gärningsman

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 17 under söndagen slog en kvinna larm till 112 om att hon blivit överfallen i Örebro. Nu söker polisen vittnen till händelsen.

Flera polispatruller är på plats för att söka efter en gärningsperson. Kvinnan ska ha fått en del skador, dock inte allvarliga, uppger polisen.

Enligt polisen pressinformatör Mats Öhman så har det hållits förhör med kvinnan och man har också lyckats säkra vissa spår.

Söker vittnen

Då polispatrullerna anlände till platsen rörde det sig en hel del personer i området, och polisen hoppas att någon kan ha gjort iakttagelser som kan vara viktiga i utredningen.

– Det rörde sig en del folk i området enligt polispatrullerna som kom till platsen. Någon kanske har gjort iakttagelser som kan hjälpa oss i det här, säger Mats Öhman, polisens pressinformatör, till SVT.

På grund av risken att påverka eventuella vittnen går polisen inte ut med mer exakt brottsplats, uppger Öhman.

Finns ingen misstänkt

Polisen lämnar inte ut signalement på gärningsmannen då man menar att det skulle kunna minska värdet av vittnesuppgifter vid en eventuell rättegång.

I skrivande stund finns ingen misstänkt i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.