Naturbruksprogrammet på Kvinnerstagymnasiet har i dag flera olika inriktningar; djur, lantbruk och skog. Foto: Vilhelm Stokstad/TT, Johan Gunséus / TT, Fredrik Sandberg/TT

Kvinnerstas utbildning föreslås ingå i Karolinska gymnasiet

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnerstas naturbruksprogram ska flyttas till Karolinska gymnasiet för att göra utbildningen mer attraktiv. Det förslaget ska gymnasienämnden fatta beslut om på måndag.

Enligt förslaget ska delar av utbildningen successivt flyttas till Karolinska gymnasiets lokaler, med start hösten 2021. I och med det har man tittat vidare på vilken skoltillhörighet naturbruksprogrammet ska ha. Där föreslår man nu att det skulle vara bättre för programmet om det tillhörde Karolinska gymnasiet.

Vill öka intresset

Bakgrunden till att man flyttar så kallad gymnasiegemensam utbildning till Karolinska beror bland annat på att man vill göra utbildningen mer attraktiv och minska lokalkostnaderna. De senaste åren har elevantalet dessutom nästan halverats från 90 antagna elever år 2014 till 47 2019 och 2020.

Även de elevboenden och internat som funnits ska upphöra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer