Operafavorit på Skäret

Uppdaterad
Publicerad

I augusti är det premiär för en av världens mest kända operor, Verdis La traviata, vid Opera på Skäret. På måndagen träffades alla i produktionen för första gången och repetitionerna drog igång.

Det är en internationell ensemble med solister från tio länder. Några av dem har varit här förut, för andra är det första gången både på Skäret och i Sverige. Jessica Rose Cambio, bor i Italien och USA och har sjungit på operascener i både London och New York.

– Det var chockerande på ett positivt sätt att komma in i de här enorma lokalerna, det kommer att bli en intressant arbetsuppgift, säger Jessica Rose Cambio efter att första gången ha sett scenen på Skäret.

Debutant: ”Det är fantastiskt”

En annan debutant på Skäret är Sofie Almroth från Stockholm. Hon tycker att La traviata är fantastisk.

– Det är en av de operor som lyckas gripa en publik oavsett vad som sker. Musiken är fantastisk och melodierna går rakt in i hjärtat, säger Sofie Almroth.

Premiären av La traviata är den 1 augusti.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer