Foto: Alexander CarlssonVisa alla (2)
Visa alla (2)

Sonen lades upp på falsk adoptionssida

ÖSK-målvakten Oscar Jansson och bloggaren Joanna Johansson hittade sin son på internet – utlagd för adoption.
– Det känns sjukt att något sånt här kan hända, säger Oscar Jansson.

Paret råkade ut för en otrevlig överraskning när de upptäckte att någon stulit en bild på deras son och lagt in den i en annons för adoption.

I annonsen som finns på ett instagramkonto står det att pojkens mamma lämnat honom i en trapp och sedan begått självmord och att pappan är okänd.

Stal även namnet

I annonsen används också barnets riktiga namn.

– I och med att det finns en del som känner till oss så har vi tänkt lite på vilka typer av bilder som vi lägger ut och vi har så klart tänkt tanken att några bilder kanske skulle hamna på inspirationssidor eller liknande på internet men aldrig något sånt här, det känns helt galet, säger Oscar Jansson.

Joanna Johansson har skrivit om händelsen på sin blogg och skriver bland annat:

”Blir så himla ledsen över vilken sjuk värld vi lever i. Jag är helt tom och vet knappt vad jag ska skriva. Hur kan en människa starta ett konto och skriva en sådan sjuk sak och sedan få folk att tro att det är sant! Det blir inga mer bilder på Charlies ansikte framifrån tyvärr, han ska inte få råka ut för saker som dessa. Usch, jag blir verkligen så himla ledsen.”

Väcker oro

Flera har kommenterat artikeln och uttrycker sin rädsla för att något liknande ska hände med deras barn.

– Man undrar ju vad det är för sjuk människa som gör något sånt här, säger Oscar Jansson.

Länken i Instagramsidans bio leder till en domänparkering. En domänparkering är en sida utan något innehåll men med annonser som länkar vidare till andra sidor i väntan på att någon vill köpa loss domännamnet.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer