Foto: Beatrice Emmerik / SVT

Lägenhetsbrand på Väster i Örebro – räddningstjänsten: ”Det har brunnit hål i taket”

Uppdaterad
Publicerad

En brand har utbrutit i ett lägenhetshus på Väster i Örebro. Räddningstjänsten är framme på platsen med flera enheter. Larmet kom in till SOS alarm klockan 12.34.

När räddningstjänsten kom till platsen brann det från taket.

– Det är en rejäl brand och det har brunnit hål i taket, säger Magnus Bergdahl, teamledare för SOS alarm i region Bergslagen.

SVT:s reporter Beatrice Emmerik är på plats.

– Det är ganska lugnt här, det syns ingen rök.

Polis spärrar av

Även polis är på plats och bistår räddningstjänsten i arbetet.

– Vi har ganska mycket resurser på plats och vi hjälper till med att spärra av, säger Erik Hiding, vakthavande befäl på polisen i Örebro.

Ingen skadad

Ambulans har skickats till platsen men ingen person rapporteras ha skadats i branden. Enligt räddningstjänsten har man lyckats begränsa branden till lägenheten där den startade.

– Vi har inte behövt utrymma de övriga lägenheterna i fastigheterna där det brinner eller omkringliggande lägenheter, branden är i praktiken inom kontroll säger Magnus Bergdahl, vid 13.30-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.